Dodane: 03-03-2010 17:16
Grafika lepsza w KAI, soundtrack lepszy w KAI, wartka akcja bez owijania w bawełnę i przegadanych odcinków - KAI
Spójrzcie racjonalnie na Z i KAI, ja rozumiem, że można mieć sentyment, ale trochę obiektywizmu bo KAI jest o wiele lepszą i atrakcyjniejszą serią... zwłaszcza jeżeli ktoś ogląda DB pierwszy raz.
Zastanawiam się skąd te negatywne odczucia do KAI, tylko jedno przychodzi mi na myśl. Odświeżona wersja zabiła sama siebie, oczekiwania fanów przerosły wykonanie, smaczki jak opening i ending robione świetną kreską zamiast ucieszyć pozostawiły zażenowanie i złość, że całe anime tak nie wygląda...
Niestety czasami tak jest, że naprawdę dobre dzieła są negowane tylko dlatego iż oczekiwano czegoś jeszcze lepszego, szkoda.
--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.

Dodane: 03-03-2010 19:28
Zgadzam się z Panem wyżej. Co prawda, sam darzę wielkim sentymentem DBZ, ale Kai pod większością względów jest zwyczajnie lepszy. Idziemy z duchem czasu.

Dodane: 13-03-2010 12:26
Od kilku dni oglądam Kaia, ale to tylko dlatego, że nie mogłam nigdzie dostać DBZ z oryginalnym dźwiękiem. Ciężko mi porównywać, zwłaszcza, że DBZ oglądałam ponad osiem lat temu i patrzę na nią bardziej sentymentalnie.
Nie wiem ile znaczących różnic między Zetką a Kaiką, ale i tak jestem zadowolona, że odświeżono serię.

Dodane: 13-03-2010 13:47
Ja powiem szczerze że wole DB Kai ,bo wszystko lepsze dwoma słowami.Grafika jest fajna i miło się ogląda.Opening mi się spodobał lecz to już nie w temacie hehe

Dodane: 13-03-2010 17:48
Ja tam jestem za KAI i tak jak riddic21 uważam że oczekiwania zrobiły swoje tak jak sentymentalność. Porównując do sytuacji w kraju; ludzie mówią, że za komuny było lepiej z powodów sentymentalnych i tak uważam.

Dodane: 15-03-2010 16:58
Grafika i akcja, w tym góruje Kai.
Muzyka i brak cenzury to atuty Ztki.
Kai jest słabszy ale znacznie łatwiejszy w przetrawieniu, to już nie prawie 300 epików. To 1/3, samo się broni.

Dodane: 28-03-2010 16:21
Jak kto woli, na zetce poleciały mi lata młodości, jednak dzisiaj już bym z takim zapałem tego nie oglądał, więc Kai jest dobrym patentem dla odświeżenia serii
--------------------

Dodane: 05-04-2010 10:00
by_ikar napisał/a:
Zetka również była komercyjna ponieważ zawierała sporą ilość filerów, a filery są dodawane tylko po to żeby przedłużyć serię i zarobić, więc wychodzi niemal na to samo. Tylko faktycznie w tym kaiu to mogli się chociaż z grafiką postarać..
Masz rację ja bym np wolał wiecej walk niz rozmów tak jak w Z

Dodane: 05-04-2010 10:05 -
Dajcie spokój przecież wiadomo że Z jest lepsze od tego gówna.
PS. SOUNDTRACKI W KAI NIE DORASTAJĄ DO PIĘT ZETCE!!!!!!!DBZ MA GENIALNIE DOPASOWANE UTWORY.
PS2. NIE JEDNO DZIECKO ZROBIŁOBY LEPSZE SOUNDTRACKI JAK TE W KAI.

Dodane: 05-04-2010 12:54
Ja wolę Z gdyż myśle że lepiej się ją poprostu ogląda ;p
a Kai to skrucona wersja tego. Więc lepiej chyba obejrzeć to w całości

Dodane: 06-04-2010 12:38
Wolę Dragon Ball Z niż Kai chociaż oglądam to i to moim zdaniem lepszy jest na 100% Z
Pozdro
Kai rządzi ale Z go przewyższa

Dodane: 06-04-2010 13:48
Ja zdecydowanie Dragon Ball Z, ogromna liczba odcinków mi nie przeszkadza, no i uwielbiam muzykę z Dragon Ball Z.

Dodane: 06-04-2010 14:08
Ja zdecydowanie wole DBZ...
Ale w Kai miało być coś nowego , nowe rozwiązanie itp. a na razie tylko " wspominka o Bardocku " nie wiem po co on to robi w ogóle...
mógł zrobić kontynuację czy coś... a nie odnawać legende

Dodane: 06-04-2010 16:08 -
Ja to się wychowałem na DBz dlatego Kai w perspektywie klimatu od razu przegrywa ze starymi częściami. Muzyka też była bardziej klimatyczna w DBZ. jednak w Kaiu mamy lepiej wyselekcjonowany materiał, ładniejszą nieco grafikę i oprawę oraz porządny dubbing japoński, nie to co ta Francuzka wersja zetki z lektorem, do której wszyscy są przyzwyczajeni.
--------------------

Dodane: 06-04-2010 16:45
Przyjdą i czasy, że puszczą Kai`a w Polsce to wychowa się nowe pokolenie

. Jak dla mnie Kai i zetka to jedno i to samo. Różnią się jedynie rozdzielczością i kai jest "trochę" skrócony

. W kai`u na pewno bardziej podoba mi się soundtrack

.

Dodane: 06-04-2010 17:51
nie wiem dlaczego podoba mi się "Z" , bardziej chociaż "Kai" ma bardziej szybszą akcje itd... jednak bardziej mi się podoba orginał
pozdrawiam

Dodane: 06-04-2010 18:33
Jak dla mnie wszystko jedno czy Z czy Kai. Obydwie wersje mi się podobają. Kai powinna być lepsza bo została odrestaurowana.Gdybym miał oryginalną i do tego napisy to bym ją oglądał, a jak by mnie znużyła ilość odcinków to włączyłbym Kaia. Obydwie części mają swoje dobre jak i złe cechy, ale pasuje mi i jedna i druga.
--------------------

Dodane: 07-04-2010 00:58 -
własnie zawiodłem się na ostatnim odcinku DB Kai
wersja miała byc skrócona a tu taki zonk jak zrobiłem w democie.
http://demotywato...ow/1377347 ale w sumie i tak lepszy Kai, bo w orginale na zabicie frezera czekałbym 10 odcinków z czego 9 to akcja:
"patrzenie frezera i goku na siebie nawzajem"

Dodane: 18-06-2010 22:11
Cóż, cieszę się, że golądałam DBZ w całości jako dziecko i później kilkakrotnie też, ale nie wiem czy bym się zdobyła teraz znów od samego początku do końca oglądać i uważam , że Kai to doskonały pomysł. Odświeża pamięć, jest mniej odcinków, dobra jakość. Zawsze przecież jak komus sie nie podoba może obejżeć podstawową wersję, ja osobiście jestem za Kai.
Rozczarował mnie tylko brak jednej, jedynej sceny na która czekałam. Mianowicie na tę w której Goku panicznie boi się igieł gdy kuruje sie w szpitalu po walce z Vegetą... Do dziś dzień ta scena wywołuje u mnie atak niekontrolowanego śmiechu

I to spojrzenie jego żony

Dodane: 19-06-2010 13:25
Naciąganie fabuły takimi scenami nie ma sensu moim zdaniem. Dobrze jest, ze wywalają takie sceny, bo w DB najlepiej jest jak coś się dzieje, czyli trenują, albo walczą
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.