Dodane: 17-01-2009 17:16 -
Witam zalozylem ten temat dla osob ktore chcialyby wyrazic swoja opinie, na temat konkretnych filmow ze strefy flikow DB. Kazdy nowy user tej strony bedzie mogl tu zajrzec i na podstawie wielu opini stwierdzic czy jest on godny zobaczenia. piszac w tym temacie prosze o podanie nazwy filmu i przedstawienie co sie w nim podobalo ,a co moglaby byc dopracowane...na podstawie przedyskutowanych przez nas filmow bedziemy wspolnie wystawiac im opinie i ocene, biorac za punkt oparcia odcinki z DB...prosze jednak o pisanie opini z tematem i rozwaga , zeby nie bylo lania wody i niepotrzebnych sprzeczek.Pozdrawiam
--------------------
Whan you want something very hard you found it!

Dodane: 25-01-2009 20:22
Najbardziej podobały mi się kinówki: Dragon Ball Z Atak Smoka(polubiłam Tapiona

i fajnie jest tam przedstawiony atak pięść smoka. Lubię też kinówkę Fuzja. Jest tam przedstawiona fuzja za pomocą tańca (w przypadku Goku i Vegety).
--------------------
Dragon Ball FOREVER!!! And YGO

Dodane: 29-01-2009 19:17
Mi z kinówek najbardziej się podobało : Ta o bojacku (nr 9 chyba) i O janemba-ie (movie 12 ) . W kinówce 12 podoba mi się ta fuzja i w 9 to jak Gohan rozprawia się w Bojack-em

Dodane: 08-02-2009 18:27
Witam, nie wiedziałem gdzie to napisac poniewaz wszystkie tematy z tym zwiazane są zamkniete. Szukałem też odpowiedzi na mój problem ale nawet nie znalazłem pytania. Ale do sedna, jak juz zdążyłem się dowiedzieć, filmy kinowe są tylko uzupełnieniem do wersji "odcinkowej" i ich fabuła nie ingeruje w odcinki DBZ. I własnie w tym leży mój problem, otóż oglądam DB od początku i jestem teraz w momencie gdzie Goku pokonał Frezera na Namek i bohaterowie zostali juz wskrzeszeni. W kolejnym odcinku lektor mówi, że mineło 10 lat od walki Goku z Frezerem (choć ja myśle, że tutaj jest jakiś błąd, bo sam Gohan mowi, że ma 5 lat...) i w tym własnie odcinku pojawia sie tajemnicze stworzenie, o którym wcześniej nie słyszałem. Ale sługa Wszechmogącego poznał go i powiedział, że jest to Gargulec Junior syn Gargula pierwszego. I wtedy pojawia się przypomnienie walki Gargulca z naszymi bohaterami, jest tam również młodziutki Gohan. No własnie, skąd to przypomnienie skoro jeszcze tego nie było? A może przegapiłem odcinki z tym związane w co wątpie. Dowiedziałem się, że ten motyw z Gargulcem pojawił sie w którejś kinówce (kinówce ktora nie ma nic wspolnego z serialem) wiec skad Gargulec Junnior w serialu? Skad sceny z walki z jego ojcem skoro nie było o niej mowy wcześniej? Przepraszam, że pisze tutaj ale wszystkie tematy z tym zwiazane trafily do kosza, a nie chce zakładać nowego, bo i tak czekałby go taki sam los

Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie

Dodane: 08-02-2009 18:53 -
najprawdopodobniej chodzi o
Dragon Ball Z Movie 1 - Dead Zone
można pobrać praktycznie wszędzie np
www.torrenty.org pozdro ;]
a nawiazujac do tematu kinówka z Super Android 13 jest wywalista;] a tak ogólnie jest coś nowego (chyba nowego) historia opowiadana jest pare lat po zgładzeniu buu ;] Dragon Ball - Yo! Son Goku and His Friends Return!
http://polskie-to...b8be5abe7b link do filmu;] krótki jest ale zawsze to coś nowego;] może to nie kinówka ale powedzimy ze tak heh;]
pozdro

Dodane: 08-02-2009 21:06
Tak wiem, który to jest film i że można go pobrać. Moje pytanie tyczyło sie czegoś innego. Chodzi o to, że skoro kinówki to zupełnie inne "życie" i jest to tylko uzupełnienie do serialu to dlaczego w serialu jest nawiązanie do owego filmu, którego zresztą jeszcze nie widziałem? Troche to denerwujące, że w wersji odcinkowej są pokazywane retrospekcje ze scen których nie widziałem. Wynika z tego, że film to nie do końca odrębny świat i jakieś powiązanie jednak istnieją. Conajmniej dziwnie jest to zrobione. Przepraszam może źle sprecyzowałem mój problem

Dodane: 09-02-2009 11:49
Bardzo spostrzegawczy jesteś, nawet nie zauważyłeś że jest w strefie plików do pobrania? Genialnie...
Co do twojego problemu
#crissronaldo, może to wyglądać jak by film kinowy miał nawiązanie do serialu, jednak nie wiem czy może o tym pomyślałeś, może to być motyw który natchnął kogoś do zrobienia na tej podstawie kinówki, kinówka nie jest akiry więc ciężko żeby mówić tutaj o nawiązaniu do serialu. Kinówki często są po to żeby coś wytłumaczyć, powstał wątek gargulca jr i ktoś pomyślał że warto to było wytłumaczyć. Jeżeli miało by nawiązanie to przedstawionych było by więcej motywów w DB a nie tylko samo istnienie gargulca jr.

Dodane: 09-02-2009 13:58
mi sie bardzo podobala kinowka atak smoka. ciekawa fabula i moim zdaniem dobre bo krótkie i bez gadania walki.
a tu co do tego pytanaia na gorze mozliwe ze kinowka powstala po to by wyjasnic ta scene z gargulcem jr. a by_ikar napisal "kinówka nie jest akiry" mie sie wydawalo ze wszystkie konowki on narysowal

Dodane: 09-02-2009 16:01
a tu co do tego pytanaia na gorze mozliwe ze kinowka powstala po to by wyjasnic ta scene z gargulcem jr. a by_ikar napisal "kinówka nie jest akiry" mie sie wydawalo ze wszystkie konowki on narysowal
Źle ci się wydawało, wystarczy zobaczyć np na filmweb i zobaczyć kto był reżyserem i scenarzystą i wszystko jest jasne.

Dodane: 09-02-2009 20:06 -
[size=12][size=8]by_ikar napisał/a:[quote]można pobrać praktycznie wszędzie np
www.torrenty.org pozdro ;]
Bardzo spostrzegawczy jesteś, nawet nie zauważyłeś że jest w strefie plików do pobrania? Genialnie...
a Ty czytaj ze zrozumieniem!! "można pobrać praktycznie wszędzie" czy ja tutaj wykluczam że nie ma go w tej waszej strefie plików do pobrania? gdzie są pewne granice w pobieraniu? podałem torrenta bo do nich jestem przyzwyczajony
pozdro

Dodane: 09-02-2009 20:32
a Ty czytaj ze zrozumieniem!! "można pobrać praktycznie wszędzie" czy ja tutaj wykluczam że nie ma go w tej waszej strefie plików do pobrania? gdzie są pewne granice w pobieraniu? podałem torrenta bo do nich jestem przyzwyczajony
To bardzo brzydkie przyzwyczajenie przez które zamiast ułatwić sobie życie, to je utrudniasz, limit u nas jest tylko taki że możesz pobierać jeden plik na raz. Nawet tego nie wiesz jak widać, więc proszę na przyszłość sprawdź zanim powiesz co kolwiek.

Dodane: 09-02-2009 20:36
Co do kinówek, motywy ujrzane w anime z kinówek wymyślił Akira, oraz dało mu to pomysł na stworzenie filmu o Bardocku, Trunksie z przyszłości oraz Gargulcu.
--------------------
-------------------------------------------------------------
Nie używaj wulgarnych słów, inaczej będę kasował twoje posty!

Dodane: 09-02-2009 21:08
pełno w tym forum ważniaków i chamstwa. prymitywne zachowania stwierdzam fakty o.O
--------------------
na chamstwo odpowiadam chamstwem 100-kroć gorszym

Dodane: 09-02-2009 21:12
beeerni napisał/a:
pełno w tym forum ważniaków i chamstwa. prymitywne zachowania stwierdzam fakty o.O
Mógł bym powiedzieć to samo, lecz powstrzymam się od komentarza żeby chamskim nie być..

Dodane: 09-02-2009 21:33
--------------------
-------------------------------------------------------------
Nie używaj wulgarnych słów, inaczej będę kasował twoje posty!

Dodane: 10-02-2009 12:16
Chyba trochę z tematu zeszło... Może zamiast pisać, które kinówki mnie się podobały, to napiszę o jednej, która kompletnie nie była udana. Chodzi mi o trzeci film z Brollym, bodajże Bio Brolly czy coś takiego... Porównując do 2 wcześniejszych, to jest żenada. A jeśli mam wybierać najlepszą kinówkę to będzie to 2 film z Brollym. Na 10 punktów daję mu 9.5
--------------------
Don Adriano thatz me

Dodane: 13-02-2009 00:37
Mam małe pytanko jak się nazywa kinówka w której walczy Gohan z Bojackiem. Prosze o szybką odpowiedź

Dodane: 13-02-2009 00:57
Wystarczyło poszukać czy też w strefie plików czy zajrzeć w Recenzje filmów kinowych:
http://dbpolska.n...rtykul-242 ale komu się chce dzisiaj szukać, prawda?

Dodane: 14-02-2009 22:12
Chodziło mi bardziej o tą kinówkę oneline po polsku lub z polskimi napisami bo zabardzo to mi się nie chce ściągać

Dodane: 14-02-2009 22:36
zawiszak mr napisał/a:
Chodziło mi bardziej o tą kinówkę oneline po polsku lub z polskimi napisami bo zabardzo to mi się nie chce ściągać
google nie gryza napewno by sie znalazlo online. zreszta przy sciaganu bylo by szybciej niz przy szukaniu
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.