Dodane: 20-04-2009 22:21 -
Temat nie tyczy się super laski w Naruto, tylko tego co sądzicie o podkreślaniu kobiecości w tej mandze i anime? Jak pewnie zauważyliście nawet w Dragon Ball nie bylo tyle sexu co tu xD Anko, której stój mówi sam za siebie że dalej pod płaszczem i zasłonką nie ma już żadnego ubrania, Tsunade której piersi aż wylewają się z dekoltu czy Ino, która nie zwykle podkreśliła swój biust w ostatnim odcinku. Czy uważacie że to jest chwyt na fanów czy może jednak Kishimoto specjalnie to podkreśla bo sam uwielbia spoglądać na narysowane sex bobmy? xD

Dodane: 20-04-2009 22:33
W wielu anime i mangach jest podkreślona kobiecość, jednak w Naruto, aż wylewa się od erotyzmu (najbliżej mu do GG). To raczej temat rzeka, bo możemy jedynie spekulować czy to taki chwyt na fanów, czy może autor ma takie upodobania. A może po prostu chciał umilić nam oglądanie (od tak, bezinteresownie), więc zdecydował się na taki krok. ^^
--------------------

Dodane: 20-04-2009 22:56
Napewno jest to chwyt na męską część publiczności, bo mi osobiście (i pewnie innim też) podobają się tego typu wątki. Są one też tak jakby odskocznią od szarej rzeczywistości w Naruto gdzie życie kręci się wokół walki, a dzięki erotycznym scenom z pozoru w 'niebezpiecznych' kobietach można zauważyć nieco kobiecości.
Oczywiście lepiej się ogląda kobiece postacie w skromnych strojach i z wielkim "wyposażeniem" bo kto sobie wyobraża Tsunade, Ino lub Anko w todze lub jakiejś innej sutannie? To by całkowicie popsuło ich wizerunek
Podsumowując mą trochę chaotyczną wypowiedź: jestem gorącym zwolennikiem erotyki (jeśli tak to można nazwać) ponieważ stanowi ona zawsze miły i ciekawy akcent w każdym anime. A dla ludzi "spragnionych" zawsze zostaje Hentai (którego jestem również gorącym zwolenikiem
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
)
--------------------
The Lotus in Konoha Blooms Twice

Dodane: 21-04-2009 09:28
Dragon ball był początkowo i z założenia kierowany do młodzieży gdzie seks nie mógł występować, poza tym dragon ball był rysowany 20 lat temu a czasy się zmieniają. Naruto jest mangą nie tak prostą już jak dragon ball, jest tam więcej emocji których brzdąc oglądający dragon ball może nie rozumieć. Ponadto erotyka przedstawiona w naruto nie jest przedstawiona w sposób taki jak w hentai tylko humorystycznie, czy moment kiedy ino chciała się pochwalić swoimi walorami nie był zabawny? Tsunade i wielkie piersi, był motyw jak wnuczek trzeciego wleciał w nie głową co było zabawne, do strojów nie ma co się czepiać, po ulicy chodzą "dziunie" bardziej skąpo ubrane, niektóre to nawet przeginają, mimo to jest to powszechne, jako że czasy się zmieniły manga i anime musiała się dostosować

i ja nie widzę w tym nic złego

Dodane: 21-04-2009 15:29
Przecież to się podoba jabby nie było na topie dodanie tego erotyzmu toi by go nie było..poza tym czy one chodzą nago(nie mówię o sexyjuitsu

)po prostu odsłaniają swoje wdzięki jak to wiele kobiet..
W DB też przecież Bulma i Chichi nie były brzydkie po prostu nikomu nie spodoba się brzydka baba nie? więc rysują ładne..
Co do ostatniego odcinka Naruto to było raczej dla humoru bo w sumie trochę zabawne to to było

i ten tekst że zajmie czymś chłopaków(czy jakoś tak)

Dodane: 21-04-2009 15:59
moim zdaniem w naruto to jest tak dla smaku lekko i z rozsadkiem

nie lataja jakies gole baby czy cos w tym stylu, lecz nieraz by zrobic jakas smieszna scene to zawsze ulatwi tak jak ikar powiedzial to z konohamaru i tsunade, czy z ino

Dodane: 21-04-2009 20:50
Erotyka w Naruto dodaje trochę smaczku tej mandze, czy też anime. I bardzo dobrze xD Te wszystkie panienki które podglądał Yiraija oraz sexy jutsu Naruto xD Kishimoto musiał umieścić trochę lasek bo kakashi tez musi na coś popatrzeć xD

Dodane: 21-04-2009 21:01
Ja myśle że naruto zostało tak zrobione żeby przebiło anime Dragon Ball lecz nikt i nic nie przebije tak wspaniałego anime jak Draon Ball

Dodane: 21-04-2009 21:24
Bardziej dla humoru to jest niż żeby przyciągnąć fanów... bo tam prawie hantai'e są i muszę obejrzeć... xD To ostatnio z Ino to bardziej się z tego cieszyłem niż... jarałem że było zbliżenie zarysu jej biustu... sam ten pomysł był zabawny bo musieli coś wymyślić żeby zainteresować widza i najlepszym sposobem jest erotyka... [wszędzie tylko sex,sex.sex...xDD] tak jak Konohamaru wpadł na Tsunadę... albo było coś takiego że Naruciak niechcąco dotknął piersi Sakury... xD Oj działo się działo... xD i śmieszne bo niechcący dotknął a dostał mocnego shota prosto w twarz... xD I tak jest lepiej jak są w miarą ładne kobiety... jak by były "paszczury" to by wzrok odrywało i traciło by się zainteresowanie... bo nikt nie chce patrzeć na brzydkie kobietki... Wszystko dla humoru tak jak te sprośne żarciki w DB też były do śmiechu...
--------------------

Dodane: 22-04-2009 12:06
Tak jak mówił pajdek76 wszystko jest ty w granicy przyzwoitości. Poza tym prawie w każdym anime takie walory są podkreślane. Poza tym co w tym złego. Mi tam nie przeszkadza, gdyż milej się ogląda. Choć jakieś brzydactwo też mogli by tam umieścić, było by bardziej realistycznie.
--------------------

Dodane: 22-04-2009 14:07
Jeśli chodzi o brzydactwo to też jak się nie mylę to ta, co w pierwszych odcinkach Naruto zleciła odnalezienie tego kota też do pięknych nie należy

i Tsunade też nie jest taka młoda na jaką wygląda xD
Dereks napisał/a
tak jak Konohamaru wpadł na Tsunadę... albo było coś takiego że Naruciak niechcąco dotknął piersi Sakury... xD Oj działo się działo... xD
Wiem że marzy ci się by być na miejscu Konohamaru xD

Dodane: 22-04-2009 14:35
A ty byś nie chciał wpaść na takie lądowisko?xD
Poza tym była w fillerach taka jedna brzydka co ją Ino miała udawać..wtedy też dobre było..

W sumie to tam rzadko się pojawiają brzydkie babki nawet ta co ramen sprzedaje to laska..chociaż raz ją pogrubili..ale to też fillery..

Dodane: 22-04-2009 15:39
Na pewno zauważalna jest erotyka w Naruto, jednak aż tak wiele jej przecież nie ma :) Dużo wnosi Jiraiya, który pełni rolę "maniakalnego zboczeńca" czy też Harem no Jutsu działające na Ebisu. Na pewno nas to rozbawia :) Do tego laski noszące wyzywające ubrania - to też już taki standard w shonenach :) No i Anko, która zdecydowane jest najlepsza z kobiet z Naruto ^^ Bo te młode shinobi są słabe ;P

Dodane: 22-04-2009 22:38
Blade napisał/a:Dereks napisał/a
tak jak Konohamaru wpadł na Tsunadę... albo było coś takiego że Naruciak niechcąco dotknął piersi Sakury... xD Oj działo się działo... xD
Może nie tyle co marzy ale chciałbym...

xD ale nie na miejscu Konohomaru przecież tam jest przesrane odrazu by mnie jakiś shinobi zgarnął i po mnie
Chyba tylko gej by nie chciał... a jak ty nie chcesz to ja już nic nie mówię... xDDD
--------------------

Dodane: 23-04-2009 00:44 -
Oczywiście. Widoczna jest erotyka. Myślę, że jest to swego rodzaju chwyt, by przyciągnąć większą ilość przyszłych fanów. Również swego rodzaju erotyka jest pokazywana w np. Sexy no Jutsu. Jest to pierwsza zdolność Naruto którą możemy podziwiać. Jest pokazana w pierwszych odcinkach przez co wzrasta chęć oglądania następnych odcinków. Osobiście jestem przy 20 odcinku. I nie mam zamiaru na tym poprzestać
Darknes napisał/a:Blade napisał/a:Dereks napisał/a
Może nie tyle co marzy ale chciałbym...

xD ale nie na miejscu Konohomaru przecież tam jest przesrane odrazu by mnie jakiś shinobi zgarnął i po mnie
Chyba tylko gej by nie chciał... a jak ty nie chcesz to ja już nic nie mówię... xDDD
heh

Widać i na avatarze i na sygnaturce, że masz skłonności do kobiecych biustów i pupci

szczególnie w mandze i anime

Dodane: 11-05-2009 19:28
Autor starał sie zrobić kobitki ponętnymi i jak na anime dla małolatów sa wystarczająco sexi chociaż mogło by być tego troche wiecej, zalezy kto co lubi. Myśle że autor nawet jak lubi namalowanie kobietki to myśle że nie podobało by mu sie gdyby sam sobie musiał je narysować.

Dodane: 11-05-2009 22:44
Kurka, przeraziliście mnie...
Przez całą pierwszą serię Naruta nie dostrzegłem erotyki! (Może gdzieś w tych filerach jak przysypiałem).
W tym anime co jak co ale erotyki jest mało, chyba że mówicie o scenkach z takim podtekstem.

Dodane: 11-05-2009 23:03

Dodane: 12-05-2009 01:47
A, to to jednak nie był sen... wiedziałem że aż tak porąbanego bym nie miał
Zwracam honor.

Dodane: 12-05-2009 03:15
A tam xD Ostatnio właśnie zacząłem oglądać Naruto jeszcze raz i rozwalił mnie pewien tekst: "Wiśniowe cycuszki.. muah... mleczne cycuszki... muah.... karmelowe cycuszki...... muah..." xD Jutro wrzucę tego screena xD
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.