Dziś jest Piątek, 10 Wrzesień 2010, godz 04:03
OnLine: 27, statystyki

index > Dragon Ball Anime i Manga > Gry
Temat: Dragon Ball Z: Raging Blast
Dodane: 08-12-2009 19:24
#Sala8 - user - 20%
Moje zdanie:

Raging Blast

+

Bardziej dopracowane mapy postacie itd.
Dobre szczegółowe story.
Płynne i w miare dynamiczne.
Różne ciekawostki gwiazdki ukryte walki itp.

-

Uciekająca kamera
Reszta minusów takie bardziej drobiazgowe..

8/10

Burst Limit

+

Grafika
Filmiki, Urywki.
Te dodatki do walki wlasnie te urywki czyli te pomoce.

-

Mało map, postaci.
Bez Buu Sagi więc jest krótka !!!
Wiec takze szybko sie nudzi bo nie ma zbyt ciekawostek

7/10

Moim zdaniem wygrywa RB :) Już nie wnikam jaki styl bardziej lubisz bt czy b :)

Dodane: 12-12-2009 22:27
Przeszedłem całą grę i to dosłownie.Mam Vege,Brolyiego ssj3 :p
I wymiatają,szczególnie vegeta.Mam max postaci,wszystkie walki odblokowane,tylko pare stroi zostało.
Dla mnie minusami w tej grze to :

-Niektóre mapy są za mało rozbudowane,i żle mi się troche na nich gra.

-Kamera

-Niema Mystic Gohana a jest Mystic buu :o

--------------------
Dodane: 25-12-2009 20:59 - Edytowane przez Pepe dnia 25-12-2009 21:00
#Pepe - user - 100%
Wargor napisał/a:
W Styczniu dokonam zakupu PS3 (slim 250/120 gb xd) i mam pytanie:
Co wybrać DBZ Raging Blast czy Burst Limit?
Co doradzacie?

Chłopie weź Reging Blast bez żadnego namysłu.Miałem tą grę (Burst Limit) i poza grafiką nie ma żadnych plusów.Mało postaci,słabe ''story mode''.Sprzedałem tą grę po 1.5 miesiąca.Od wczoraj mam Raging Blast ( Mikołaj mnie posłuchał xD) i gram aż się dymi.Więcej postaci,story mode bardzo rozbudowany i wiele ciekawych rzeczy,których nie było w BL.Jeszcze nie przeszedłem,ale jestem już przed Cell Game :p

Dodane: 31-01-2010 20:12
Ludzie zauważyłem na PSS jakieś "nowe" postaci, ale są takie same jak tamte! Nie mam pojęcia czym się różnią :o Może wy wiecie? Bo jest tam jakiś custom D (nowy)... Nie wiem, a chciałbym sobie jakoś grę urozmaicić [placze]

--------------------
Dodane: 13-03-2010 15:46
#Galu88 - user - 0%
witam gra w db rb i nie które story mi się nie chcą oblokowac co trzeba zrobic bo nie moge zdobyć vegety i brolego ssj 3 pomocy

Dodane: 13-03-2010 18:03
Moim zdaniem powinieneś przeczytać poprzednie posty ;) .
Ale powiem ci.Jak przejdziesz walke,obojętnie na jakim poziomie to musisz jescze ras w nią wejść,i pojawi sie tam nowa opcja,tam bendzie pisac co musisz zrobic a by zdobyc pewne gwiazdki,np,w każdej walce można zdobyc 1 Star za przejscie na poziomie Hard.Max gwiazdek na walke to 3.Pózniej wchodzisz w StarShop i tam kupujesz za nie kostiumy,i walki.Najlepiej wziąc na początek te za 20 gwiazd,gdyż w nich odblokowujesz postacie,i inne rzeczy.
No toby było chyba na tyle :)

--------------------
Dodane: 19-03-2010 19:36
#goku2004 - user - 0%
Na pss są postaci zmodyfikowane przez twórców. Tak samo jak ty byś je pozmieniał w Ultimate Customize tylko że te z pss mają unikalne itemy których nie znajdziesz w grze, np devil's power czy jakos tak.

Dodane: 02-05-2010 15:37
Otóż pisze w tym temacie,ponieważ chciałbym zrobić filmik dotyczący gry,ale nie mam już karty,a z kamerki bendzie jakość lipna,wienc ktoś może zna program dzięki któremu bende mógł robić filmiki z konsoli.

--------------------
Dodane: 06-05-2010 16:51 - Edytowane przez luki_92_92 dnia 06-05-2010 16:54
Kupiłem dzisiaj rano PS3 80GB na allegro, więc w przyszłym tygodniu będzie u mnie. Jak wiadomo, jest konsola to i w DB się trzeba zaopatrzyć :d I tutaj mam dylemat - Burst Limit, czy Ragging Blast? Grałem w wiele gier o DB (DBZ:BT2, DBZ:BT3, DBZ:B3, DBZ:IW, DBZ:Shin Budokai, DBZ:Shin Budokai 2), przeszedłem wszystkie na wszystkich poziomach trudności (DBZ BT3 chyba 7 razy na wszystkie możliwe sposoby odblokowując prawie wszystko co było do odblokowania, obecnie przechodzę ją ósmy raz na emulatorze bo sprzedałem PS2) i teraz chciałbym kupić na PS3 coś, co wciągnie mnie na długie godziny, a nie będzie tylko popierdółkowatym zapychaczem czasu :) Jak sądzicie, co wybrać? Z filmików na yt widzę, że obie gry prezentują się zacnie, więc mam trudny wybór.

Pozdrawiam

--------------------
Dodane: 06-05-2010 19:29 - Edytowane przez Pepe dnia 06-05-2010 19:37
#Pepe - user - 100%
Nie bierz pod uwagę Dragon Ball'a Burst Limit nawet :p Dobrze ci radzę . Nie chce mi się pisać drugi raz tego samego dlatego zajrzyj tutaj http://dbpolska.n...ost_145228 . Trochę się rozpisałem,ale mam nadzieję że rozwiałem twoje wątpliwości jak i innych ludzi . Burst Limit to zło , bierz Raging Blast ;)
Wiadomość do dołu :
Widok "z boku " jest w Burst Limit i tylko tam . A z tym combo wylatującym za mapę to nie mam pojęcia o co ci chodzi.

Dodane: 06-05-2010 19:34
#Kamcio69 - user - 10%
Mam zamiar kupić ps3 i mam pytanko. W której części, RB czy BL, widać walkę jak w tekken'ie?? tzn. z boku postaci... i jak robi się jakaś technikę polegającą na combosie to postać tak jakby wylatuje za mapę i wtedy robi te combo??

Mam nadzieję że mnie ktoś zrozumie ;]

Dodane: 08-05-2010 20:33 - Edytowane przez robcio999 dnia 08-05-2010 20:33
#Kamcio69 jak robisz combo to po prostu podziwiasz krótką animacje, tobie zabiera mane, przeciwnikowi hp i potem walka toczy się dalej na tej samej arenie. Pooglądaj se filmiki na youtubie to zobaczysz jak to wygląda.

Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale oficjalnie zapowiedziano kontynuację Raging Blasta, więc tym co przymierzają się do kupna RB bądź BL radziłbym poczekać aż wyjdzie RB2. Tutaj skan z jakiegoś czasopisma: http://i3.photobu...mcbucl.jpg Jak widać gra ma sie ukazać jeszcze w 2010

Dodane: 08-05-2010 20:50
#Kamcio69 - user - 10%
#robcio999 wiem ale przed animacją w którejś z tych tytułów boahter wykonujący tą kombinację tak jakby odlatuje z mapki

Dodane: 08-05-2010 23:10
Dzięki, tak więc kupuję Raging Blasta a jak wyjdzie dwójeczka to dorzucę ją do kolekcji :) W sumie kolekcja to będzie gdy posiądę raging blasta i jeszcze coś, bo gry na ps2 i psp sobie "pożyczam" z torrenta :p

--------------------
Dodane: 08-05-2010 23:28
#owerfull - user - 70%
Witam i mam pytanie.W tym lub w następnym miesiącu kupuję PS3 i czy jak w Raging Blast gra się online to można zdobywać trofea ???

Dodane: 08-05-2010 23:41
#Pepe - user - 100%
http://trophyhunt...ast/pelna/ Myślę że to pomorze rozwikłać twoje pytanie . Według mnie można zdobyć,tak interpretuję z tego co jest tam napisane .

Dodane: 09-05-2010 00:27 - Edytowane przez Oozaru dnia 09-05-2010 00:31
#Oozaru - user - 30%
Dajcie spokój Raging blast 2 - znowu zrobia jakis shit jak jedynka.Niech dadza postaci z tenkaichi 3, jakosc map z burst limit, same mapy z tenkaichi, postaci z raging blast, a fabula z dragon ball budokai 1, lub ulepszone budokai tenkaichi 2 czy budokai 3.
To bedzie gra.
ps, gralem w kazda gre dbz na lepsze konsole to wiem co dobre, po za tym jestem fanem db i anime wraz z filerami. Wiec czekam az ktos zrobi w koncu cos pozadnego bo na razie to bieda!

Dodane: 09-05-2010 15:11
#ikki88 - user - 10%
Tenkaichi 2 i 3 jest bardzo dobre, i nie mow ze bieda, bo jesli chodzi o te gry to sie postarali i to bardzo

Dodane: 09-05-2010 16:59
#Kamcio69 - user - 10%
#Pepe
http://www.youtub...r31Dckii40 w 4:56 o to mi właśnie chodzi ;]

hmmm.. ale skoro to zrobili na silniku Budokai więc jak dla mnie porażka... nienawidzę budokai'a za ten widok walki i za techniki... wogle Budokai dla mnie najgorsze wersje gier DB ;] DB:TB 3 roxx

Dodane: 15-05-2010 09:14
#Oozaru - user - 30%
ikki88 - tenkaichi 2 i 3 czyli sparking neo i sparking meteor, grałem w obydwie, 2 lepsza graficznie, zas 3 wiecej postaci.
Mi chodzi o to że nikt nie pomyslal o Db tej pierwszej serii. Jedynie na wii komus zaswitalo w glowie, ale to o wiele za malo.
Znudziły mi sie same napazanki jak burst limit czy Rb bo w nich np tryb histori jest skopany. Liniowosc jak cholerka.

Jak mialaby wygladac moja ulubiona gra z db?

A zatem:

-latanie po całym świecie z budokai 3 szukanie kul, (lecz swiat musiałby byc o wiele wiekszy, z mozliwoscia dotarcia(teleportacji) do kaito, zaswiatow, piekla itd. badz polecenia na namek i inne planety.
- zchodzenie na ziemie w kazdym momecie gdy chcemy, nie jak w budokai 3, cos w stylu Infinite world, sagas. Lecz bardziej swobodne i rozbudowane,
- i wiele wiele wiecej innych rzeczy.
Osobiscie uwazan serie budokai 1 na najdokladniej oddajaca historie anime.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: AnimeZone.pl - Twoja strefa anime!